10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci
contributor de la bunadimineata.ro

De mici ni se spune că trebuie să mâncăm cât mai multe fructe și legume pentru a crește mari și sănătoși pentru că ele conțin o mulțime de vitamine necesare organismului nostru.

Cel mai probabil, cu fructele și legumele care se găsesc din abundență la noi ne-am obișnuit deja și ni se par alimente comune. Situația se schimbă însă atunci când pe piață apar unele noi sau atunci când călătorim în străinătate și descoperim fructe și legume ciudate, zicem noi, pentru că ne sunt necunoscute.

În cele ce urmează îți voi prezenta o listă cu 10 fructe și legume ciudate pe care ai putea fi tentat să le încerci măcar o dată în viață.

1 Akebia quinata

Akai - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci Sursă: Lubera

Akebia quinata este un arbust des întâlnit în Asia, în țări precum Japonia, China sau Coreea. Fructele sale sunt de culoare violet şi au un gust dulce-amărui, miezul fiind însă cel care trebuie consumat.

2 Fruit of the Hala aka Puhala Tree Seed Pod

Fruit of the Hala Aka Puhala Tree - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci

Sursă: Scel News

Fruit of the Hala aka Puhala Tree Seed Pod este un fruct care își are originile în Malesia, Australia și în Insulele Pacifice. El poate avea formă ovală sau elipsoidală şi poate conține între 38 şi 200 de „falange”, care au o coajă fibroasă exterior. Fructul poate fi consumat atât crud, cât și gătit.

reclama 1

3 Salak

Salak - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci

Sursă: Organicpowerfoods.com

Salak este un alt fruct ce se găsește în Asia, în Singapore, Thailanda, Filipine, Indonezia sau Malaezia. Fructul are dimensiunea unei smochine, iar gustul specific este o combinație între măr, ananas și banană, toate cuprinse într-un singur miez.

4 Romanesco Broccoli

Romanesco broccoli - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci

Sursă: Boredpanda.com

Romanesco broccoli este o legumă comestibilă a cărei țară de proveniență este Italia. Acesta poate fi consumată atât crudă, cât şi fiartă, leguma fiind bogată în vitamina C, vitamina K, fibre și carotenoizi.

5 Pitaya

Pitaya - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci

Sursă: Organicpowerfoods.com

Pytia, cunoscut şi sub numele de fructul dragonului, are o culoare roșu aprins, o pulpă albă și dulce și multe semințe de culoare neagră. Din acest fruct se consumă doar pulpa și se recomandă să se mănânce rece. Fructul provine de la mai multe specii de cactuși care trăiesc în țările Americii Centrale și de Sud, dar și în Asia.

6 Honored Melon

Honored Melon - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerciSursă: Boredpanda.com

O altă legumă mai puţin cunoscută la noi în ţară este Honored Melon. Acesta se găsește în Noua Zeelandă, în unele regiuni ale Californiei (SUA) şi în Africa. De la această legumă se consumă doar miezul, care seamănă foarte mult cu un castravete, atât ca aspect, cât şi ca gust, singura diferență fiind că este puțin mai dulce.

reclama 2

7 Black Sapote

Black Sapote - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci

Sursă: Boredpanda.com

Black Sapote este un fruct originar din Mexic şi America Centrală. Fructul se mănâncă doar copt, fiind comestibil doar miezul, care este moale şi are gustul unei budinci de ciocolată.

8 Buddha’s hand

Buddha's hand - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci

Sursă: Wikipedia

Buddha’s Hand este un fruct din familia citricelor, care se găsește în China, India sau Japonia. Fructul este folosit atât pentru parfumul său proeminent, cât şi pentru a fi consumat în deserturi, mâncăruri, în băuturile alcoolice sau confiat, ca înlocuitor al dulciurilor.

9 Cupuaçu

Cupuaçu - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci

Sursă: Wikipedia

Cupuaçu este un alt fruct tropical, ce provine din Brazilia, din pădurile tropicale de lângă bazinul Amazonului. Este foarte asemănător arborelui de caco. Acesta are un miez comestibil, cu un gust puțin acid care se aseamănă cu cel de cacao. Este adesea folosit în deserturi.

10 Cherimoya

Cherimoya - 10 fructe și legume ciudate pe care ai fi tentat să le încerci Sursă: Wikipedia

Cherimoya este un fruct care se găsește în Spania. Are un miez dulce al cărui gust este o combinație între banană şi pară. Este de culoare albă şi are o textură mai moale, astfel încât poate fi mâncat cu lingurița, cu excepția cojii și a sâmburilor care nu sunt comestibili.