DSC_0470
contributor

Dragostea e așa de mare și de puternică încât îți dă puteri să găsești răspunsuri la multe din întrebările vieții împreună cu persoana pe care o iubești. Dragostea vorbește prin gesturile, cuvintele și privirile îndrăgostiților.

Dragostea e așa puternică încât ea lasă urme adânci în inima și sufletul tău. Sigur ți s-a întâmplat măcar o dată să treci prin locuri sau să revezi amintiri din albume și să-ți amintești de primul sărut. Sau de o noapte pătimașă. Sau de ochii persoanei dragi, de o atingere, un parfum al pielii.

Sunt sigură că acela care zice acum „Nu!” e un mare mincinos sau nu a iubit niciodată pe nimeni.

Sfântul Valentin și Dragobetele sunt sărbători ale iubirii.

Sunt atât de multe explicații pe Internet despre aceste sărbători ale iubirii și despre începutului primăverii cât să se scrie o carte întreagă.

Însă povestea fiecăruia de Dragobete e personală; fiecare iubește în felul lui, însă cu același rezultat: fericirea! Și nici măcar nu contează cât durează povestea ta de iubire, ci faptul că există și că peste ani, dacă te reîntâlnești cu o persoană pe care ai iubit-o cândva, sentimentele de emoție, de fluturași în stomac revin.

Așa că vă îndemn să sărbătoriți dragostea cu orice prilej. Și să-i dăruiți persoanei iubite un cadou cât de mic, dar plin de emoție. De exemplu, un trandafir handmade făcut cu dragoste chiar de tine. Efectul va fi garantat: admirație și satisfacția că a primit o floare minunată realizată de persoana iubită.

Faceți cadouri simbolice de Dragobete, realizate cu drag chiar de voi. Profitaţi din plin de sărbătoarea dragostei şi de această tradiţie românească ce trebuie păstrată.

Dacă sunteți în căutare de inspirație, iată cum se face un trandafir din hârtie. Am ales trandafirul, inima și culoarea roșie pentru DIY-ul din acest articol. Asta pentru că nu numai cadoul contează, ci și mesajul pe care acesta îl transmite.

Orice femeie apreciază și are nevoie de gesturi romantice, iar Dragobetele este prilejul cu care dumneavoastră, domnilor, le puteți surprinde cu un cadou simplu, dar făcut cu mult suflet.

Un trandafir din hârtie nu e dificil de realizat. Dacă ați făcut vreodată un evantai din coală de hârtie, atunci îl veți face cu multă ușurință!

1Cum să faci un trandafir minunat dintr-o foaie banală?

Doar cu câțiva bănuți putem face super ornamente cu care să ne înfrumusețăm casa. Avem nevoie doar de hârtie colorată, aracet și răbdare.

Urmăriți tutorialul, dar și imaginile cu celelalte creații ale mele, la finalul articolului!

Este o variantă simplă de cadou fără a cheltui aproape niciun ban. Împăturirea unei foi pentru a face un trandafir este un proiect origami, kirigami, quilling, la îndemâna oricui; totul începe cu un simplu pătrățel care este tăiat cu grijă într-o spirală; trandafirul începe să prindă contur în momentul în care răsuciți strâns cele patru petale în jurul bazei.

Rezultatul? O floare din hârtie care rezistă luni întregi și care nu are nevoie de îngrijire specială din partea noastră. Se pot face mai multe, pe care să le aranjăm frumos într-o vază decorativă.

2

DSC_0437

reclama 1

3

DSC_0436

4

DSC_0471

5

DSC_0470

6

DSC_0587

Trandafirii aceștia pot fi făcuți din ziar sau din coli colorate/albe, însă ei sunt realizați pe bucăți, din „petale”. Se croiesc petale mici, mijlocii și mari, apoi cu o foarfecă le dăm o formă și începem să lipim întâi petalele mai mari pe un disc (pe exteriorul acestuia), continuând cu lipirea până pe centru. Efectul este natural.

Sunt superbe pentru nunți, dar și pentru alte ocazii.

reclama 2

6Acest trandafir este făcut din hârtie de filtru de cafea

DSC_0465
Cu acești trandafirași puteți face tot felul de ornamente. De exemplu, sfere decorative de agățat prin casa. La magazinele cu articole pentru handmade găsiți sfere din hârtie expandată.

Dacă totuși nu vreți să dați banii pe ele, vă vând un pont: Muiați mai multe ziare într-un castron cu apă caldă, stoarceți-le și strângeți-le într-un cocoloș. Încercați să faceți din ele o sferă cât mai uniformă. Neteziți bine suprafața, acoperiți cu un strat de aracet și lăsați-o la uscat. Când s-a uscat, puteți lipi pe suprafața sferei trandafirași, alternând cu perluțe și fundițe din panglică.

Aveți nevoie de un pic de îndemânare, de creativitate, iar din hârtia creponată vor rezulta niște flori senzaționale care pot decora orice colțișor al casei voastre.

7

rosa2

8Trandafiri realizați din spirală de coală colorată

rosa5

9

DSC_0438

10

rosa6

11Cum fac un tipar de inimă

rosa3

12

rosa4

13

12695697_961601007210284_562011390_n

Tutorialul și pozele îmi aparțin. Toate florile au fost sau create de mine pentru canalul meu Youtube și am alte 768 pe trei site-uri germane.
Mulțumesc și vă invit să vă abonați la profilul meu Trilulilu, la canalul de Youtube și să mă urmăriți pe Facebook.

reclama 1