Bruno Mars

Peter Gene Hernandez (n. 8 octombrie 1985), cunoscut sub numele de scena Bruno Mars este un cantaret, compozitor si producator muzical american. Crescut in Honolulu, Hawaii intr-o familie de muzicieni, Mars a inceput s creeze muzica de la o varsta frageda. Dupa ce a cantat pe diverse scene din orasul sau natal pe perioada copilariei, a decis sa isi formeze o cariera in muzica, mutandu-se in Los Angeles dupa absolvirea liceului. Mars a inceput sa compuna cantece pentru alti interpreti, alaturandu-se echipei de productie The Smeezingtons.
Dupa o neintelegere cu Motown Records, Mars a semnat cu Atlantic Records in 2009. A devenit recunoscut ca solist dupa ce a interpretat si compus partea muzicala a cantecelor „Nothin' on You” de B.o.B si „Billionaire” de Travie McCoy. De asemenea a ajutat la compunerea unor hituri precum „Right Round” de Flo Rida, impreuna cu Kesha, si „Wavin' Flag” de K'naan. in octombrie 2010, a lansat albumul de debut, Doo-Wops & Hooligans. Reprezentat de piesele „Just the Way You Are” si „Grenade”, ajunse pe locuri maxime la nivel global, albumul a atins pozitia a treia in Billboard 200. Mars a fost nominalizat la sapte premii Grammy, printre care si cele din 2011, castigand premiul pentru Cea mai Buna Performanta Pop Masculina pentru piesa „Just the Way You Are”.
Mars este cunoscut pentru ca abordeaza o diversitate de stiluri si influente, iar muzica sa contine elemente din diferite genuri. A lucrat cu o multime de artisti ce abordau genuri muzicale diferite; Mars recunoaste ca aceste colaborari i-au influentat cariera de solist. in copilarie, a fost inspirat de artisti precum Elvis Presley si Michael Jackson, imitandu-i de la o varsta frageda. Mars declara, de asemenea, ca muzica reggae si casa de discuri Motown i-au influentat stilul muzical. Jon Caramanica de la The New York Times s-a referit la Mars ca la „unul dintre cei mai adaptabili si accesibili interpreti de muzica pop”.

MUZICA / Bruno Mars

Ascultă toate
Arată mai multă muzică

VIDEOCLIPURI / Bruno Mars

Vizionează toate
Îți place Trilulilu?
Intră și în comunitatea de pe Facebook!
Ești deja Fan Trilulilu? Click aici pentru a închide!