/* /*]]>*/

BOUCHE de NOEL

Publicat de acum 3 ani  ●   104 vizionari  ●  5 comentarii
Ingrediente: 300 g zahăr, 150 ml unt topit, şase ouă, 250 g făină, 15 g praf de copt, coaja de la o lămâie, coaja de la o portocală, 30 g pudră de migdale; pentru cremă - 350 ml frişcă lichidă, 50 g unt, 14 pătră­ţele de cio­co­lată uşor amăruie, 30 g cremă tarti­nabilă cu ciocolată şi alune, 125 ml dulceaţă de fructe de pădure, zahăr pudră vanilat sau nucă de cocos.
Mod de preparare: gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi cu untul, apoi se pun albuşurile bă­tute spumă cu un praf de sare. Făina şi praful de copt se ames­tecă şi se adaugă în compoziţia de ouă. Se pun coaja de lămâie şi cea de portocală şi pudra de migdale. Se toarnă aluatul într-o tavă şi se dă la cuptor 10-12 minute. După ce s-a copt, se răstoarnă pe un prosop umed şi se ru­lea­­ză uşor cu ajutorul acestuia. Pentru cremă, se pune la fiert într-un vas frişca li­chidă, se adaugă pă­trăţelele de cio­colată, amestecându-se până se topesc, apoi se încorporează untul şi crema tar­tinabilă de ciocolată şi alune. Se lasă să se răcească. Foaia de ruladă se desface. Se întinde pe întreaga suprafaţă un strat sub­ţire de dul­ceaţă de fructe de pă­dure, apoi se pune jumătate din cantitatea de cremă de cioco­lată. Se rulează prajitura şi se taie din ea o treime, care urmează să fie ataşată lateral pe rulada mare, ca şi cum ar fi un ciot de crean­gă. Se acoperă prajitura cu restul de cremă de ciocolată. Cu o furculiţă se trasează liniuţe prin cremă, astfel încât să semene cu scoarţa unui copac. Se dă la rece 2-3 ore şi se pudrează cu zahăr vanilat sau cu nucă de cocos.


Embed:
Alege o altă dimensiune:
x pixeli