/* /*]]>*/
Fişierul nu este disponibil pentru vizionare în ţara dumneavoastră. Află mai multe informaţii

Concertul de Anul Nou-Viena- 2013-partea a-II-a.


881 vizionări

11 voturi de un an

Pentru cea de-a 73-a editie a concertului de Anul Nou in "sala de aur" al prestigiosului Musikverein, constructie din secolul 19, dirijorul si muzicienii Filarmonicii au fost ovationati indelung de public.
Concertul a fost transmis in direct de radiouri si televiziuni intr-un numar record de 81 de tari, de la Africa de Sud la Venezuela, trecand prin peste 40 de tari europene, India, Coreea de Sud, SUA, India. Audienta mondiala a depasit 50 de milioane de oameni.
La final, ca in fiecare an, a fost interpretat cel mai cunoscut vals, "Dunarea Albastra", compus de Johann Strauss fiul, urmat de "Marsul lui Radetzky" de Johann Strauss tatal.
Concertul i-a celebrat si pe Richard Wagner si Giuseppe Verdi cu prilejul bicentenarului nasterii lor, in 2013.
Orchestra filarmonica a tinut sa marcheze fidelitatea sa fata de dinastia muzicala a familiei Strauss invitand-o la concert pe stra-stranepoata lui Strauss, Hedwig Aigner-Strauss, in varsta de 90 de ani!
Dirijorul a distrat publicul oferindu-le jucarii de plus unor interpreti in timpul spectacolului, el fiind la randul sau recompensat cu o boneta de bucatar.
Biletele la concert au fost achizitionate cu un an in avans.Promovate


Recomandate